2 mars 2012

khao san road

En kväll bestämde vi oss för ett nostalgibesök på Khao San Road. Kommer du till Sydostasien med ryggsäck är det duktigt av dig om du klarar den resan utan ett par nätter på Khao San. Bangkok och framförallt det här området är portalen till hela Sydostasien. Allt du behöver finns här och allt är uppbyggt efter din plånbok.



Hit kom både jag och Danne första gången i Bangkok. Släpandes på ryggsäckar och med siktet inställt på att bo billigt. Vi har bott på alla möjliga ställen här, allt från en madrass på golvet med en dörr som inte går att låsa till dåvarande favoriten bland alla - D&D Inn. Där fanns det bra rum, med riktiga sängar, och om du ville, till och med varmvatten. Men det bästa av allt - en pool på taket!! Förr var Khao San Road precis det det låter som, bara en enda gata. Den spärrades av när skymningen kom och gatan intogs av försäljare av både kläder, mat, frukt och annat. Så är det fortfarande. Här kan du laga din ryggsäck, köpa de billigaste flygbiljetterna i hela Asien, dricka öl hela natten och gå vilse i gränderna runt omkring. Nu för tiden är gatorna runt omkring likadana. Själva Khao San har blivit en blandning av turistattraktion och backpackergata men om du letar dig in i gränderna omkring hittar du alla dom där smultronställena (glöm det där med timotej och gröna ängar, men kunde inte hitta någon bättre förklaring just nu) som man vill ha med bra och billiga restauranger, riktigt bra gatumat och trevliga människor.



Vi tog en öl på Khao San, gick ett par varv i gränderna, pratade minnen och konstaterade att priserna och affärerna är samma nu som då. Avslutade det hela med en fantastisk kycklingkebab från ett stånd på gatan. Det var roligt att komma dit igen och när vi satt där slog det oss att även om det var Noahs första besök i kvarteren så om 15 år är det kanske han som kommer här med vilsen blick, letande efter ett billigt boende för natten. Kanske med Rio i följe..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar