26 januari 2012

bang niang

Idag skulle vi inte göra nåt. Men då tog vi bilen och åkte till Bang Niang för att bada på stranden.

Bang Niang är en del av Khao Lak. Hela Khao Lak-området upp till oss är uppdelat i stränder och först ligger Khao Lak Beach (en liten strand med flera hotell runt), sen kommer Nang Thong Beach (fråga mig inte riktigt var gränsen går), sen runt udden är det Bang Niang (en lång härlig strand som blir 30 meter bred vid lågvatten), nästa heter Khuk Kakk (min personliga favorit), sen kommer Phak Whip (som jag skrev om i ett annat inlägg), efter den Bang Sak (lång och bebodd så när som på några resorter, därbland fashionabla Le Meridien) och sen kommer vår strand Bang Lut Beach. Sen är det slut! Om man räknar från början till slut är stranden säkert 10 mil.
Ju längre upp du kommer desto mer orörd och privat strand får du.


Första gången vi var i Khao Lak fanns det inte mycket i Bang Niang. En strandgata, lite bungalows, ett par fina hotel, några strandbarer och en sagolik lång strand. Den är underbar på eftermiddagen!
Nu däremot trängs hotellen och restaurangerna runt stranden och det verkar som det utbrutit ett krig om vem som kan bygga närmast vattnet. Det gör att när det är högvatten kan du inte ens gå utmed stranden för hotellen har fått bygga murar i vattnet så att inte vattnet ska slå in över hotellet.
Synd och skam...

Längst ut på udden har dock ingen fått bygga ännu och där finns det fortfarande lite små strandbarer och några solstolar. Där placerade vi oss! Det blev en trevlig stranddag med bad, slappande, sandslott och en eftermiddagslur under parasollen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar