14 januari 2012

paek whip

Har precis kommit hem från en stund på paek whip beach. Det är en strand lite längre ner mot Khao Lak. När vi var där senast i april fanns där två små ställen där man kan äta, få massage och låna en solstol. Stranden är inte så stor och bred där utan ganska smal och ligger delvis i skugga, vilket gör det bra med barn.

Men nu när vi kom dit var det 8 ställen på stranden och ett jättebygge av en stor resort. Lite längre bort hade en annan resort med 160 bungalower också öppnat upp. De drar sig uppåt oss, det är helt klart. Kanske både på gott och ont. Vi kan hoppas att det dröjer lite till så att priserna håller rimliga nivåer, thaiarna fortfarande inte pratar jättebra engelska och samhället fortfarande präglas av thai och inte västerlandet.

Vi var hos Mama och MrLek och hälsade på som förra året. Det var bra mat, trevligt och lugnt och vi hade det bra!
/Jenny

2 kommentarer:

  1. Ser skönt ut! Lite av varje liksom, i en salig blandning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man tar vad man har, ser du! Det är liksom lite ekologiskt.... Ett skjul med kaklat golv och en toastol men inget handfat, det står utanför så att amn kan tvätta händerna och titta ut mot havet. När det börjar rregna tar man bara in dom små handdukarna som var och en får....

      Radera