11 januari 2012

på ö-tur

Precis ovanför vår lilla by, på udden, ligger den lilla fiskebyn Nam Keam. Det var ett av de ställen som blev värst drabbat i tsunamin 2004. Det är en fattig del med hus som står kvar som skelett, båtar som ligger långt upp på land och en alldeles riven pir. Här finns även en stor minnesplats för de omkomna. Ändå lever livet vidare och folk lever och fiskar precis som innan om än med viss sorg i hjärtat.


Från piren i Nam Keam kan man ta färjan över till ön Koh Kho Khao. Det är en trevlig ö, med slappt liv, sömnig stämning, några resorter och fantastiska öde stränder. Mormor och morfar är här också just nu så vi begav oss alla dit idag.


Vi hade fått nys om den lilla stranden Ha-Pla Beach som vi ville kolla in lite mer. Det var en bit att åka mitt in i ödemarken och helt plötsligt - in the middle of no where - dök en skylt upp! Där fick vi svänga ner, möttes av en stor ödla på grusvägen och kom till sist till en parkering med sopad sand, skuggande träd och skymtade ett turkost hav längre fram.


Under träden fanns skugga att vila under, en mysig liten restaurang och bar (inte så billig dock) och fantatsiska hängmattor att ligga i. Några bungalower fanns för uthyrning och stämningen var lite som på PhiPhi för väldigt längesen. "Vi tar dagen som den kommer..."


Fantastiskt att de här ställena finns i alla fall, det är detta som är semester för mig! Kan inte tänka mig nåt bättre än att gå runt här en hel dag och strosa och skräpa. Elsa, det här är spa för mig - inga tramsiga tofflor, inga problem med att se världsvan ut (det är ändå ingen som bryr sig) och framförallt ingen poolkant att slå fötterna i... Det här är balsam för själen!


Ute vid stranden fanns några få hemmagjorda parasoll  av palmblad och framförallt inga solstolar, däremot en thailändsk variant på Fatboy. Bara att gosa in sig och ta plats....


Efter lek och bad på stranden och god lunch tog Noah, Danne och morfar sig en sovstund på stranden, mormor en massage och jag en promenad.


Tiden går fort när man har roligt eller rättare sagt inte gör någonting... så vi hann precis med sista färjan hem igen. Hemma igen tog jag och Noah ett härligt bad i poolen, lyssnade på lite musik, spelade fotboll och hängde lite med varann. De andra for till byn och provianterade - middag för alla fem för 250 baht - 62 kronor. Allt avnjöts på altanen och alla var mycket nöjda med en trevlig dag!


Här kommer lite mer bilder från dagen.... Och Rio, imorgon kommer mer om elefanten!

Skulle ni inte kunna hänga upp såna här på Öckerö-färjan?

Älskade lilla Noah


Mormor njöt under träden i hängmattan!

Don´t move me up! I want to grow up!

Summering: En härlig dag!

/Jenny

2 kommentarer:

  1. Hur går det med mommon och alla djur...? Ormar, spindlar, grodor och liknande?

    GIllar verkligen den lilla lappen bredvid bebispalmen!

    Angående hängmattorna: när för de snurrar så mycket så att folk blir inlindade i kokong efter bara någon minut!

    Ser vääääldigt härligt med sovstunden... Och det lite mer genuina, typ hemmabyggda parasollet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, jag tycker det går bra. Hon vet väl om att de finns här men låtsas att dom inte är där... Hon är duktig!

      Lappen vid bebispalmen är så mycket Thailand, man tänker lite på allt..

      Det är en viss teknik med att ta sig i och upp ur hängmattorna - när du ska i så måste du sätta ett ben på varje sida, hålla ut mattan med händerna samtidigt som du sänker ner rumpan, sen är du fast!
      Upp innebär ett graciöst sväng med benen till ena sidan - välj själv vilken - och sen ett snabbt upphopp så står du där, utan att ha åkt ett varv runt. Men det är alltid lika kul att studera nån som ska i för första gången!

      Radera