12 januari 2012

en slapp dag....

Idag har vi faktiskt inte gjort speciellt mycket och det har varit skönt. Det kändes som vädret inte kunde bestämma sig riktigt, om det skulle vara sol eller regn eller hur det skulle bli. Men det var mest sol och ibland lite skugga. Rätt behagligt att bara vara i.

Vi passade på att spela fotboll på stranden och leka i de stora vågorna på eftermiddagen när det var lite molnigt. Det är riktigt skönt att vara där då, det blir inte så varmt och man behöver inte skydda Noah lika mycket från solen. Det blåste en del idag också så vågorna var verkligen rejäla.


Har jag förresten berättat att vi har en strand här som är nästan helt öde? Det finns en liten strandbar och restaurang en bit bort på stranden, med solstolar, massage och lite annat. Väldigt trevligt och enkelt. Men förutom den är det i princip tomt! Perfekt för promenader i det lugna...

 När man tittar åt vänster....

.... och åt höger....


MEN... på vägen hem var det dags att kolla in vår elefant. Det är en hon och hon jobbar i det lokala skogsbrukslaget här. Just nu fäller de träd på vägen ner till stranden och istället för maskiner är det motorsågar och elefantkraft som gäller. Hon både fäller, drar ner träden men framförallt forslar hon bort träden - och det är inga små träd!


Häromdagen gick det kanske inte riktigt som dom hade tänkt sig för då gick helt plötsligt strömmen här i flera timmar. Det visade sig att ett träd föll ner på en elledning, det blev en liten brand och - solly, no power! Brandkåren kom och sen kom elverket och fixade och donade. De fick ordning på det i alla fall.





Jag är lite konfunderad över detta då jag vet att jag läst någonstans att elefanterna blev arbetsbefriade av drottning Sirikit för ett par år sen. Men jag vet inte riktigt hur väl det stämmer.... Hur som helst så kan man nog fundera på hur kul elefanterna tycker detta är och hur pass väl de blir omhändertagna av sina skötare... LÄS INTE DETTA HÖGT FÖR BARNEN - men jag är ganska säker på att elefanten får stryk för att jobba. Det känns misstänkt när någon hotar med slag för att få den att gå framåt....

/Jenny

2 kommentarer:

  1. Usch det här med elefanten tycker jag inte om. Kan du inte ge den något gott att äta åtminstone? Vilket jävla fängelse, kedjor på kroppen och så bli piskad när man inte rör på sig tillräckligt fort - djurplågeri!

    Helt otroligt att stranden kan vara så öde! Känns ju som att alla människor vallfärdar till Thailand. Uppenbarligen inte dit iallafall. Där hade man ju kunnat tänka sig slumra in en stund... Regnar snett och blåser här idag. Mörkt är det också.

    Det fnystes en del i poolen på simningen i måndags. Hon ropade upp Noahs namn och jag sa, Nä, han är och simmar i Thailand. I två månader. Då var det en och annan förälder som såg ut att vilja dyka ner.

    Ha t gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, elefanten får bananer av alla vi vitingar som bor här! När vi är därnere så slår dom inte elefanten i alla fall, så det bästa är när nån är där! Eefanten är väldigt intresserad av Noah och stannar gärne en extra stund för att titta lite på honom med sina snälla ögon.

      Vi saknade Rio på stranden idag för här kan man springa som aldrig förr!

      Ja, det kan dom fnysa åt och ta ett rejält dyk!

      Sköt om er!

      Radera