19 januari 2012

koh tachai

I år fick min pappa en snorkeltur till Similan-öarna i julklapp av mig. Till nån som börjar närma sig en sådan ålder att dom har nästan allt så tyckte jag att det var en ganska bra idé.



Precis rakt ut i havet från oss ligger ett litet pärlband av öar, från Similanöarna längst i söder, till Koh Bon, Koh Tachai och längst norr ut Surin. Jag hade först tänkt att vi skulle åka till Similan där jag varit förut och vet att vattnet är sagolikt, men så fick vi höra att det var så mycket folk där nu under högsäsong så de istället rekommenderade en (hör och häpna) NY ö.
Ja, det är väl så att den funnits ganska länge, troligtvis lika länge som alla andra öar, men man kanske inte har kört turister till denna ön innan... Den NYA ön heter Koh Tachai och ligger ca 75 minuter snabb motorbåt rakt ut i Andamansjön från oss.




Sagt och gjort... Vi drog iväg på morgonen, då man kom och hämtade oss. En minibuss tog oss upp till Naem Kaem där båten skulle avgå från. Väl där blev vi indelade i grupper i efter vilken ö vi skulle till och drog sen iväg. Det slog i vågorna en hel del på resan ut och har man ordentliga ryggproblem eller är gravid är nog den resan inget att rekommendera!
Men snart såg vi den sticka upp ur vattnet, vårt mål för resan, Koh Tachai. Med en helt bländande vit strand och det mest turkosa vatten du sett mötte den oss.


Ön är egentligen ganska liten, med mycket växtlighet och djungel och en smal remsa helt bakpulvervit sand och fantastiskt vatten. Väl där ankrade vi och det var dags för första snorklingen. Tyvärr var det lite för kraftig sjö och lite strömt så sikten var inte helt hundra och det var stundom lite svårt att röra sig, men det är en vacker värld därnere. Alla färger, korallerna, de färgglada fiskarna - ja, det är lite som att befinna sig i ett annat universum.



Efter en stund i vattnet åkte vi in till land och fick äntligen gå iland på den fantastiska sanden. Den är verkligen som bakpulver och man kan bara konstatera att det finns inga bilder i broschyrerna som ljuger. Det är precis så vit sand och så turkost vatten som det ser ut att vara! Helt otroligt vackert!

En god lunch och lite strövande på stranden, sen var det dags att gå och titta på utsikten från andra sidan ön. Hmm... då måste vi alltså upp och in i djungeln....
"- Tog du med bra skor?"
"- Öh, flipflop..?? Fast dom är kvar på båten..."
"- Oh, no need! Better like this"
Barfota.
I djungel.
I Thailand.
Här är bildbevisen:


Andra sidan ön ser annorlunda ut med djungel och stupande klippor ner i havet. Kargar klippor och djupare hav möter Andamansjön och rakt ut är nästa kontinent Afrika. Om dom nu inte upptäcker en NY ö, vill säga.



Vi snorklade ytterligare en gång men tyvärr fick vi inte se några havssköldpaddor eller rockor denna gången. Däremot fick vi se fina fiskar, vackra rev, sjöstjärnor och faktiskt en riktigt stor och blå hummer!

Allt som allt, en riktigt bra dag, med en fantastisk strand och en rolig upplevelse. Pappa var nöjd med sin julklapp!


Här är lite mer bilder från dagen:






2 kommentarer:

  1. Fantastiskt!!
    Kolla om du kan lägga upp bilderna i ett större format, dessa vill man se stort! När du är inne i inlägget du skriver kan du klicka på bilden och då kommer det upp en lite remsa där du kan välja storlek och centrering. Hade du undervattenskamera med?

    Coolt med en "fin" mjuk strand/sida av ön och en som är hård och kantig. Underbara fiskar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas det är bättre nu! Kan inte göra större på liggande för då går dom ut i marginalen.

      Ja, det var en upplevelse!

      Radera