16 februari 2012

claes ohlsson

När man behöver nåt till sitt hem här nere kan man åka till Phuket och handla för där finns det mesta. Men för vissa saker är det långt, trångt och en hel dagsutflykt. Då kan man istället ta sig till närmsta stad från oss som är Takua Pa. Takua Pa är provinsstad över hela Khao Lak och det är här man sitter och bestämmer det mesta i distriktet, ungefär som en kommun hemma. I staden bor ca 42 000 människor och där finns skolor, närmsta sjukhus, banker och alla möjliga andra saker man kan behöva. Tar ca 10 minuter att åka dit från oss.

Hur som helst så finns det där en affär som har allt mellan himmel och jord. Vi kallar den Claes Ohlsson och jag har ingen aning om vad den heter egentligen. Det är en aningen feminin man som har den och idag när vi kom dit hade han byggt ut affären med ett stort tält. Det var tydligen hans lager för han måste bygga en ny affär på andra sidan gatan. Himmel vad grejor han har!



Jag lovar - man kan gå där i timmar och glo på allt. Det är nån typ av restauranggrossist också så här finns allt från värmeplattor, stekpannor, slevar, glas och porslin. Sen har han leksaker, barnkläder och blöjor. Och så hårborstar, gummiband, spännen - allt för en snygg håruppsättning. Och naturligtvis sopborstar, torkställningar, skoställ. Men framförallt platsburkar, platskorgar, plaststolar, plast, plast, plast.



Jag gillar ju inte riktigt plast men jag kan faktiskt förstå varför dom använder så mycket plast här nere. Inget annat håller! Trä ruttnar och faller sönder. Hårdplast klarar tropiskt klimat bäst, det kan stå ute i regn, sol och 35 grader värme. Inga problem. Inte så snyggt, men väldigt praktiskt!

Vårt besök på Claes Ohlsson denna dag resulterade i 5 teskedar, ett väldigt bra skoställ, en varukorg (behövs för att gå och slänga tomma drickaflaskor och burkar i på morgonen), 4 plastglas modell snygga och en tandkrämstub. Allt för hela 300 baht (75:-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar