8 februari 2012

shopping, shopping

KL är en stad i världsklass att shoppa i. Här finns allt. På minimal yta trängs 66 varuhus med mängder av affärer. Alla av varierande kvalité och utbud. Om Bangkok är bra att shoppa i är det här meckat! I ChinaTown och Jalan Pataling den stora marknaden med alla kopior på väskor, tröjor, skor, DVD och allt mellan himmel och jord. Priserna är billiga, bättre än Thailand. Men ta en extra titt på kopian så att du tycker det är värt pengarna. Jag tycker en del var betydligt sämre kopior än i Thailand.



Om du gillar äkta vara har du verkligen kommit rätt. Här finns allt och de stackars varumärken som inte hittat hit har gjort ett stort misstag. I Gyllene Triangeln och runt Jalan Bukit Bintang trängs Gucci, Prada, D&G med Breitling, Mont Blanc, The North Face. Något för alla smaker och alla typer. Och det är hyfsat billigt! Malaysia och KL räknas som en av de billigaste städerna att shoppa i om du är i Asien och är ute efter äkta vara.



Men du kanske har en äkta man eller ett gnälligt barn som inte tycker att det är så kul att shoppa? Inte ovanligt! Malajerna har tänkt på allt! Skicka mannen på bio i shoppingcentret, eller varför inte prova bowlingbanan med 50 banor, kanske skjutbanan? Barnen kanske vill gå på nöjesfält? Testa berg- och dalbanan eller den något lugnare karusellen för de mindre barnen. Barnpassning? Jo, då det fixar vi också.  Helt enkelt ett mecka för den som känner att det brinner i Visa-kortet!


Okej då, lite shoppat blev det... Bara äkta vara denna gången...
/Jenny

4 kommentarer:

  1. Yes yes yes!! Då blev det en äkta Mulberry weekend bag till mig som födelesedagspresent - Åh tack!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, det tror du va?! Nej, du får vänta och se!

      Radera
  2. Kan man göra beställningar ;)

    SvaraRadera