27 februari 2012

mc

I vår by Bang Muang finns en mc-verkstad. Där står nästan alltid de mest otroliga motorcyklar av alla möjliga märken utanför. Man kan dock konstatera att det är inga dåliga saker de håller på med och Danne som gillar motorcyklar har länge varit nyfiken på det här stället.

En dag tar han sig dit och ska fråga om han kan få hyra en båge av dom. Nej, det går inte. Only building.
Efter många om och men och ingen engelska ber mekanikern att Danne ska åka med honom till ett annat ställe. Sagt och gjort och färden går till Naem Kaem, fiskebyn en bit härifrån. Där är ett fullständigt gytter av gator och gränder så det är väldigt svårt att hitta och väldigt lätt att irra bort sig.
De kommer fram till ett trevligt litet hus och fyra små bungalows för uthyrning. Ut kommer det en thaiare som visar sig prata lite engelska, vara väldigt vänlig och är den som bygger dessa vrålåk. Danne och han snackar ihop sig och han visar upp vad han håller på att bygga just nu och vad han kan göra. Det slutar med att de är riktigt goda vänner och killen säger till Danne att imorgon är det fest, du kan komma.

Sagt och gjort dagen efter stuvar Danne in oss i bilen och åker till killen. Det visar sig att vi hamnar på en mc-fest med tema födelsedagskalas! Fullt med knuttar av alla nationaliteter, massa barn och fullt med thaiare. Det bjuds på mat och dryck, tårta och livemusik. Barnen leker för fullt och har jättekul, jag och Danne försöker hjälpligt prata med thaiarna, någon startar en hoj och stämningen är helt enkelt på topp!

Ja, så kan en kväll te sig här. Man vet aldrig vart livet för en, men ibland blir det oväntat trevligt!
För övrigt kostar det 160 000 THB att bygga en cool motorcykel.






2 kommentarer:

  1. Shit va coolt!! Ni hamnade på thailändsk MC-träff! Det är lite kult på det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja,så nu är man prospects i ytterligare en klubb... Får fara hem och fundera och studera ut en cool båge,killen bygger den på 4 veckor...

      Radera