3 februari 2012

white sand

En bit ifrån oss ligger White Sand Beach, eller Ao Thong som den egentligen heter. White Sand var en lite gömd och glömd strand för många år sen som backpackers hängde på. Det fanns några enkla bungalows, med endast fläkt och bara kallvatten om du valde lyxvarianten. Stranden var/är väldigt fin och där  fanns en restaurang. Under träden kunde du vila i en hängmatta eller softa på beachen i solen. Livet gick i lugn takt på dagen och blev till en strandfest med människor från hela världen på kvällen.



Stranden är fortfrande fin, en av de finaste här omkring, och jag vet att jag läste för några år sen att den blev utsedd till en av världens 10 finaste stränder. Men nu finns det solstolar (som kostar pengar), parasoller, fortfarande människor från hela världen men i större variation på åldrar (med mer pengar i fickorna), fler och finare bungalower (med AC och varmvatten).

Allt förändras. Nu menar jag inte att allt var bättre förr, bara att det förändras. Precis som allt i livet. "The times are changing" som Dylan sjöng. Och som nog sjöngs på White Sand nån kväll runt elden på stranden också för så där en 15 år sen...

White Sand är fortfarande mysigt och det är fortfarande inte för mycket folk där. Väl värd ett besök om ni är i krokarna!



2 kommentarer:

  1. Det där "sandgolvet" ser helt fantastiskt ut! Får fundera på ett sånt till nästa bygge. Just nu roar jag mig med research på radiatorer... Det ni. BEhövs väl inte så många där nere.

    SvaraRadera
  2. "Sandgolvet" är så skönt att gå på, men det är väl för att det är just äkta vara! Det sopas varje dag av sönerna i familjen, för det faller ner små kottar i sanden. Om man tittar nära ser man små spår av ödlor eller geckos i sanden. Härligt!

    SvaraRadera