12 februari 2012

elefantbad

Barnaktivitet kan ju behövas ibland. Här är ju nästan allt en enda stor barnaktivitet. Stranden erbjuder enorma möjligheter till byggen av både vägar, slott och djur. I poolen kan allt allt hända och en fotbollsplan finns alltid i närheten.
Men så finns det ju mer organiserade aktiviteter - som att rida elefant och ta ett bad med dom!
Efter mycket dividerande bestämde vi att vi skulle skippa den så kallade trekkingen med elefanten. Trekking innebär att man sitter i en korg på ryggen och skumpar fram i en snitslad bana. Vi ville bada istället!



Sagt och gjort; vi fick hoppa på elefanten utan korg. Då sitter man direkt på elefantens nacke med fötterna ner bakom öronen. Sen håller man händerna på elefantens huvud, eller håller i öronen eller försöker hålla balansen utan att hålla sig i. Har man ett barn med sig åker det framför...
Jag kan säga att det är ganska högt! Och väldigt vingligt.... När elefanten böjer huvudet framåt eller bestämmer sig för att gå åt ett helt annat håll känns det som man ska stupa rakt fram över huvudet på den.



Coco Chanel och Lee (Coco är elefanten och Lee hennes skötare) tog oss den skumpiga färden ner till dammen där vi skulle bada. Coco var en sju år gammal elefant, mycket nyfiken med snälla ögon som älskade att bada!
Väl nere i dammen rasade Coco ner i vattnet, doppade huvudet, åkte på rumpan och sprutade vatten som en galning. Hon var fullständigt tokig! Stundom så vältrade hon sig i vattnet, försvann en stund för att dyka upp glad och nöjd med antingen rumpa eller snabel först.
Jodå, vi fick också sitta på henne i vattnet, hon sprutade vatten på oss och ville gärna kramas och pussas med sin snabel.







Barnaktivitet? Ja, men riktigt roligt även för stora barn. Jag och Danne skrattade som tokiga emellanåt....

/Jenny

2 kommentarer:

  1. Love the family picture on the elephant.
    Next years x-mas greeting card!

    Kramar från L8 som fått ny roomie, Pelle Bengan, den du,
    nästan som elefantridning även det!!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha!!! Det var dagens bästa!!!
      Ta det lugnt nu!
      Kram

      Radera