8 februari 2012

kuala lumpur

Ja, vi har ju då varit på utflykt till Kuala Lumpur. Anledningen var egentligen att vi skulle förlänga vårt visum en månad till men då är det ju lika bra att göra något trevligt. Och KL är trevligt!

Kuala Lumpur är huvudstad i Malaysia och i staden bor ca 1,4 miljoner. Malaysia är ett ganska rikt land, mycket tack vara sin industri och sina naturrikedomar. I KL bor en mängd olika folkslag och många utländska företag har filialer i staden vilket gör att befolkningen är mycket blandad. De flesta kallar sig dock malajer, om än vissa med en uppblandning av kines eller indier.
Landmärket nummer ett i KL är Twin Towers eller Petronas Tower som reser sig med sina 452 meter som två spiror mot skyn. Mellan tornen finns en bro som håller dom samman. Det fantastiska är materialet de är byggda av, på dagen skiner de som metalliska spiror och på natten lyser man upp dom väldigt vackert. Jag tycker man får känslan av att de är animerade när man tittar på dom. De känns knappt verkliga...



Runt KLCC som det kallas ligger stadens lunga, den stora parken. I parken finns en löparbana, träd, blommor och planteringar. Och en ofantlig lekpark med pool! Ett mecka för alla barnfamiljer i värmen! Det finns även en fontän med vattenspel som är den stora attraktionen på kvällen då alla sitter bänkade i trapporna runt omkring. För den som är shoppingsugen finns ett gigantiskt shoppingcenter i botten på tornen med allt du kan önska dig! 



Om ni är i KL så missa inte KLCC, det är fantastiskt!

/Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar