26 februari 2012

enkelt men bra

I Thailand råder lite av uttrycket: man tager vad man haver. Det gäller det mesta i vardagslivet och man tittar sig noga om så ser man det överallt. Hemma har vi grejor/saker till att lösa nästan allt och alla problem. Om vi måste fixa eller laga något åker vi helt enkelt och köper det som fattas eller behövs. Så är det inte här, för det är inte säkert det finns, eller så kostar det för mycket pengar eller så har man ingen aning om var man ska få tag i det.

Men tager vad man haver behöver inte innebära dåligt. Ibland är det precis just det som ger den där lilla charmen och som faktiskt är just - Thailand. Här kommer lite bilder som ger prov på just det här:

Snäckor med hål i träs upp på snöre och hängs upp på drivved.Höjer mysfaktorn ett par snäpp.  

Uttråkad? Använd den gigantiska slangbellan av ett ruttet träd, plastremsor och en bit av ett gammalt däck. Stenar, nej, här använder vi kokosnötter. Den som kommer närmast pinnen på ön vinner!

Ingen bro eller väg dit du ska? Nej, vi bygger en flotte av lite drivved och lite plast duger gott som skydd mot solen.

Toalett med väggar av palmblad och bambupinnar. Handfatet är i tunnan, där det finns en liten handsnidad sked att ta upp vatten med och en ditklämd tvålflaska.

Thaitoan är ju inte den roligaste - ett hål i golvet vilket kräver en viss apställning av oss tjejer. Men det blir mycket lättare med en fräsch toa med blommor, snäckor och fräsch lukt.

Disken är utomhus. Parasoll mot solen, lite olika diskbaljor och framförallt - den perfekta grenen med pinnar som diskställ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar